Nijverheidsstraat 27, 5331 PT Kerkdriel Heeft u schade?Bel direct0418 63 48 13 / 06 54 72 65 05

Autoschade

Het herstellen van autoschade bestaat uit een aantal stappen. Hieronder wordt het herstelproces bij RSD Autoschade duidelijk in beeld gebracht. Klik op de items voor meer informatie.

Schadeopname
Schadeafhandeling met lease- en/of verzekeringsmaatschappij
Demontage en plaatwerk
Richten
Voorbewerken en spuiten
Montage en aflevering
Kwaliteit en garantie

1. Schadeopname
U meldt de schade aan uw auto bij ons. We maken dan een afspraak met u om de schade te beoordelen. Tijdens deze afspraak leggen we de schade aan uw auto vast. Wij gebruiken hiervoor Audatex. Dit is een efficiënte, door alle schadeherstelbedrijven, leasemaatschappijen en verzekeraars erkende schadecalculatiemethode. Op deze manier wordt duidelijk hoe lang de reparatie ongeveer gaat duren, hoeveel het ongeveer gaat kosten en of er eventueel onderdelen besteld moeten worden. Daarna maken we een afspraak om uw auto te gaan repareren.2. Schadeafhandeling met lease- en/of verzekeringsmaatschappij
We stellen een officieel schaderapport op. RSD Autoschade stemt op basis van dat rapport de te verwachten kosten van de autoschade af met de betalende partij. Dit kan de eigenaar van de auto zijn, maar ook een lease- of verzekeringsmaatschappij. Eventueel schakelen we een schade-expert in voor een onafhankelijke taxatie. Zodra we toestemming hebben van alle betrokken partijen wordt begonnen met het herstel van de autoschade. Afhankelijk van uw wensen en/of de afspraken met de lease- of verzekeringsmaatschappij zorgt RSD Autoschade tijdens de reparatieperiode voor passend vervangend vervoer.

3. Demontage en plaatwerk
Het herstel van de autoschade begint met het demonteren van de beschadigde onderdelen. Naast het herstellen van onderdelen door middel van plaatwerken en/of uitdeuken vervangt RSD Autoschade indien nodig ook plaatdelen. Voordat we aan het werk gaan, wordt de elektronica van uw auto beveiligd en wordt het onbeschadigde deel van uw auto goed afgeschermd.
Kunststof delen, zoals bumpers, kunnen vaak ook worden hersteld, waardoor ze niet vervangen hoeven te worden. Het is zelfs mogelijk plaatdelen uit te deuken zonder dat deze daarna opnieuw gespoten hoeven te worden.

4. Richten
Wanneer uw auto flinke schade heeft, kan het zijn dat uw auto opnieuw gericht moet worden. Bij beschadigingen aan het chassis of de wielophanging vervangt RSD Autoservice de benodigde onderdelen. De maatvoering wordt door middel van richtbanken en uitlijnapparatuur afgesteld op de door de fabrikant van de auto opgegeven waarden.

5. Voorbewerken en spuiten
Nadat uw auto is uitgedeukt en eventueel gericht, gaat de auto naar de spuiterij. Daar worden de niet te spuiten delen afgeplakt en de vervangen of herstelde delen worden voorbewerkt om gespoten te worden. Het voorbewerken bestaat uit het opschuren van de plaatdelen en deze voorzien van een grondlaag. Hierna wordt alles gecontroleerd op oneffenheden.We brengen in de spuitcabine zorgvuldig een nieuwe laklaag aan.RSD Autoschade maakt daarbij enkel gebruik van hoogwaardige, watergedragen PPG lakken die het milieu minder belasten. Restmateriaal wordt natuurlijk op een milieuvriendelijke manier afgevoerd.

6. Montage en aflevering
Nadat de auto de spuiterij heeft verlaten en goed (en stofvrij) droog is, worden de resterende onderdelen gemonteerd. Tevens worden de nieuwe plaatdelen met een antiroestmiddel behandeld en vindt de laatste technische controle plaats. Alle auto’s worden door RSD Autoschade schoongemaakt, gewassen en gezogen voordat ze afgeleverd worden. Als u de auto komt ophalen informeren we u over de uitgevoerde werkzaamheden. Mocht u eenmaal thuis toch nog vragen hebben, dan kunt u ons altijd bellen of mailen. We helpen u graag!

7. Kwaliteit en garantie
Bij RSD Autoschade bent u verzekerd van kwaliteit.
  • goed opgeleid personeel
  • optimale bedrijfsuitrusting
  • garantie op de uitgevoerde werkzaamheden
  • uitstekende service (verzorging van de complete afhandeling met uw verzekering)
Wij houden ons aan alle wettelijke eisen op het gebied van Arbozorg en milieu.

Benodigde papieren
Voor het laten repareren van de schade aan uw auto is het belangrijk dat u de juiste papieren meeneemt. Onderstaande documenten dient u altijd bij u te hebben wanneer u de auto komt brengen:
  • geldig rijbewijs
  • kentekenbewijzen (deel I en II)
  • groene kaart
  • Europees Schadeformulier

Meer weten? Neem contact met ons op.
Onbezorgd weer onderweg
Met onze kennis en jarenlange ervaring heeft u een betrouwbare partner om uw auto of caravan te herstellen. Meer weten? Neem contact met ons op.
Lees meer